15 Kasım 2013 Cuma

Carrie - Carrie: Günah Tohumu (2013)

Şu an vizyonda olan bu filmi dün izleme fırsatı buldum. Öncelikle filmin uyarlanmış olduğu ve Türkçe' ye '' Göz'' olarak çevrilen Stephen King' in romanını okumuş ve 1976 yapımı Carrie' yi izlemiş biri olarak elbette filme önyargılarla gittim. Filmin konusu is şöyle; Carrie White, annesi din ve günah konusunda takıntılı bir genç kızdır. Yetiştiriliş tarzı nedeniyle garip tavırlar sergilemekte ve gitmekte olduğu lisede sıkça alay konusu olmaktadır. Çok geçmeden Carrie telekinezi yeteneği olduğunu fark eder. Obsesif anne, arkadaşların dozu artan alayları ve Carrie' nin  cisimleri hareket ettirme yeteneği birleşince ortaya Carrie' nin ilginç hikayesi çıkıyor.


2013 yapımı filmde Carrie' nin annesi Margeret White' ı çok sevdiğim bir oyuncu olan Julianne Moore canlandırıyor. Açıkçası yeni Margaret White' ı eskisinden daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Filmi 1976 yapımı filmle karşılaştırmak gerekirse Carrie ve Margaret karakterleri daha ayrıntılı geliştirilmiş fakat filmin kötülerinin kötülükleri üzerine çok fazla gidilmemiş ve seyircide kötülere karşı yoğun bir his oluşturulamamış diye düşünüyorum. Ayrıca filmin final sahnesi de ilk filme göre oldukça detaylı ve Carrie' yi daha iyi anlıyoruz.


Yeni Carrie Chloe Grace Moretz eski Carrie kadar ürpertici olmasa da oldukça başarılı bir Carrie portresi ortaya koyuyor. Maalesef remake filmlerin kaderi her zaman orjinaliyle karşılaştırılmaktır. Fakat 2013 yapımı Carrie' nin bu karşılaştırmadan yüz akıyla çıktığını söyleyebilirim. Imdb puanı 6.4, adil bir puan olduğunu düşünüyorum. Hala vizyondayken izlemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder